Een hechtere samenleving

Op deze website verzamelen we informatie over de speciale activiteiten en initiatieven die beschikbaar zijn in de verschillende gemeenschapscentra. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld initiatieven die cultuur promoten maar ook de activiteiten die een persoonlijke groei stimuleren. Het aanbod is uiteindelijk een breed scala aan mogelijkheden waar men aan deel kan nemen, alleen of met bekenden. Het kan gaan om bijvoorbeeld een tentoonstelling, een workshop, een meditatie of een ander event. De doelstelling van de activiteiten en initiatieven van de gemeenschapscentra is om een hechtere samenleving te creëren, maar ook om een persoonlijke ontspanning te bieden.

Culturele infrastructuur

Het belang van een culturele infrastructuur heeft voor iedere gemeente prioriteit. Dit speelt namelijk een grote rol bij een positieve gemeenschapsvorming en cultuurparticipatie. De activiteiten zijn over het algemeen bedoeld voor de lokale bevolking en met een speciale aandacht voor de culturele diversiteit.

Een persoonlijke balans

Een goed uitgebalanceerd culturele infrastructuur zorgt ook voor een persoonlijke balans. Als er voldoende aanbod is om ontspanning en afleiding te zoeken in de hectiek van tegenwoordig, zitten mensen lekkerder in hun vel en is er minder spanning onderling. Natuurlijk is de juiste vorm van ontspanning voor iedereen verschillend, maar de gemeenschapscentra dragen wel bij om het aanbod aan mogelijkheden te vergroten. Niet iedereen is even inventief genoeg om zelf ontspanning te vinden. Daarbij dragen de activiteiten met meerdere mensen vaak bij aan het ontwikkelen van sociale contacten.

De verschillende opties

Op deze website laten we de verschillende opties zien die de gemeenschapscentra te bieden hebben. Misschien dat we jou ook warm kunnen laten lopen voor bepaalde activiteiten of initiatieven. Iedere gemeente vult de agenda natuurlijk weer anders in, maar ons doel is om te laten zien wat er allemaal mogelijk is.